Billettsalget er i gang


Fra Mumbai til Sápmi: Femfilm-programmet er klart

Femfilm Oslo inviterer til tre dager med film, feminisme & festival på Vega Scene! Det blir filmer fra hele verden, førpremierer, spesialarrangementer og gjester. Hele programmet finner du her.

Åpningsfilmen på tidenes første Femfilm blir LADIES ONLY (India 2021), som vil vises i den største salen på Vega Scene lørdag 23. april. Denne dokumentaren tar deg med på en togreise i Mumbai, om bord i en togvogn reservert for kvinnelige passasjerer. Statssekretær Gry Haugsbakken (Ap) vil være til stede for å foreta den offisielle åpningen av festivalen. Filmen vant nylig pris ved Berlinalen og har ikke tidligere blitt vist i Norge.

Eksklusive internasjonale titler

Andre eksklusive titler inkluderer den absurde «woke»-komedien BABYSITTER (Canada 2022) og den ukrainske dokumentaren THE EARTH IS BLUE AS AN ORANGE (Ukraina/Litauen 2020) som utforsker hvilken rolle kunst kan spille for mennesker i krevende omstendigheter. En annen egenimport er den lavmælte, men dyptpløyende filmhistoriske dokumentaren WOMEN ON BOTH SIDES OF THE CAMERA (UK/Iran 2021), om iranske kvinners deltagelse i og fremstilling på film.

Festivalsjef Helene Aalborg forteller at det har blitt jobbet målrettet med å få et bredt, internasjonalt program:

– Film er elsket over hele verden, og for feminismen er de internasjonale perspektivene grunnleggende. Derfor er det viktig for oss å kunne vise fram filmer fra andre deler av verden, samtidig som vi skal ha en solid forankring i Norden, sier Aalborg.

Spesialarrangementer

I tillegg til kinofilm setter Femfilm også opp hele fem kortfilmprogrammer med filmer fra hele verden, disse annonseres i løpet av uke 15. Søndag 24. april vil man kunne få med seg live-innspilling av podcasten DET HANDLER IKKE OM DEG ved Malin Kulseth og Fuchsia Blix, som vil snakke om det normative blikket i norsk film- og TV-bransje.

Det vil bli dessuten panelsamtaler i tilknytning til to av filmene på programmet: Til visning av TROND GISKE – MAKTA RÅR fredag 23. april kommer Marie Simonsen og tidligere Sp-politiker Hilde Lengali for å snakke om maktmisbruk, varsling og ukultur i norsk politikk og samfunn. Til samtale etter visning av TYSTNADEN I SÁPMI kommer Marion Anne Rimpi som i filmen forteller om de sjokkerende overgrepene i Tysfjord, samt Aili Guttorm fra Samisk Hus i Oslo og Johanna Myklebust fra Mental Helse.

Billettsalg

Billetter kan nå kjøpes på nett via lenke i hver enkelt filmomtale. For detaljer, se «Praktisk informasjon». For å være sikker på å få med deg det du vil under festivalen, anbefaler vi å skaffe deg billetter allerede nå!