Femfilm presenterer: THEA HVISTENDAHL

Plakat med tekst: "Femfilm presenterer: THEA HVISTENDAHL"

LØRDAG 23. SEPTEMBER
Kl. 16:00
Vega Scene, Oslo

Bli bedre kjent med en av landets kuleste, mest spennende filmskapere – FØR hennes første spillefilm slippes!

Vi i Femfilm har vært fans av filmskaper Thea Hvistendahl i lang tid, og nå blir hun snart kjent for hele det norske kinopublikummet: Hun holder nemlig på å ferdigstille spillefilmen HÅNDTERING AV UDØDE, med ingen ringere enn Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie i hovedrollene.

Programmet består av 2 musikkvideoer og 4 kortfilmer, alle regissert av Thea Hvistendahl:

  • FAEN TA (musikkvideo for Kaja Gunnufsen) (2015), 5 min
  • VILL MARK (2016), 5 min
  • DEN ISLAMSKE ELEFANTEN (musikkvideo for Karpe) (2016), 7 min
  • VIRGINS4LYFE (2018), 17 min
  • SATANS BARN (2019), 23 min
  • CRAMPS (2020), 9 min

Etter at disse filmene er vist, vil det bli en samtale mellom Thea Hvistendahl og Femfilm-sjef Helene Aalborg – og de tar gjerne imot spørsmål fra publikum. Filmen CRAMPS har attpåtil aldri blitt vist på kino før, da den kom ut i pandemiåret 2020 og kun ble vist på digital kortfilmfestival samme år.

Øverst fra venstre, med klokka: Vill Mark, Faen ta, Satans barn, Den islamske elefanten, Cramps, Virgins4Lyfe

Dette er en unik sjanse til å bli kjent med hele porteføljen til en av Norges mest spennende filmskapere, før debutspillefilmen hennes kommer på kino. Hver av disse filmene er gode hver for seg, og flere av dem har blitt vist i Feministisk Filmklubb tidligere – men alle 6 satt sammen til ett program, i en skikkelig god kinosal og med regissøren til stede? Det blir KNALLBRA. Dette vil du simpelthen ikke gå glipp av!

Arrangementet passer for deg som har lyst til å skryte av at du har sett alle kortfilmene til Thea Hvistendahl når andre folk oppdager henne på kino, eller deg som kjenner litt til henne fra før og vil se mer av hva hun har laget. Eller for deg som simpelthen vil ha en skikkelig god filmopplevelse sammen med oss i Femfilm.

Thea Hvistendahl

Helene Aalborg

Film & feminisme siden 2010