Filmformidling og arrangement

Filmformidling og arrangement


Siden 2010 har jeg planlagt, markedsført og avviklet filmvisninger, paneldebatter, slippfester, festivaler og lignende. Jeg har ledet og deltatt på utallige panelsamtaler, Q&As og regissørmøter, og innledet like mange filmer og programmer. I 2015 fullførte jeg min mastergrad i filmkuratering. Jeg kan hjelpe deg med ditt film-event!

Jeg har jobbet med markedsføring av film og filmkultur for blant andre Film Fra Sør, Kortfilmfestivalen, Norsk Filmklubbforbund, Cinema Neuf, Feministisk Filmklubb, og selvfølgelig mitt hjertebarn Femfilm Oslo.

Under finner du et bildegalleri med eksempler på arrangementer jeg har laget eller deltatt på.

I flere år var jeg fast filmjournalist for filmbransjens viktigste magasin, Rushprint. Jeg har også skrevet for en rekke filmpublikasjoner, fra wuxia og Z Filmtidsskrift til Natt & Dag og FilmMagasinet. I tillegg har jeg jobbet eller hatt mindre oppdrag for mange norske filmfestivaler. Jeg kjenner norsk filmkultur og har et omfattende nettverk i miljøet.

Trenger du hjelp med lansering av film, markedsføring av arrangement, utvikling av konsept, gjestekuratering eller annet innen filmformidling? Ta kontakt for å høre med om hva jeg kan tilby! Les mer om bakgrunnen min her.Galleri

Utvalgte bilder fra noen av filmarrangementene jeg har laget og/eller deltatt på.


Introduserer førpremiere av filmen «Hendelsen» på Femfilm Oslo 2022, Vega Scene
Deltar i panelsamtale om The Male Gaze på film, HUMAN 2023
Leder Q&A etter filmvisning på Film Fra Sør, 2018
Foredrag om Riot Grrrl og punk før visning av «Vi är bäst!» på Fett-arrangement, Cinemateket, 2014
Foredrag om Riot Grrrl og punk før visning av «Vi är bäst!» på Fett-arrangement, Cinemateket, 2014
Filminnledning hos Cinema Neuf, 2016
Samtale med Carina Carlsen/Fifi von Tassel på Feministisk Filmklubbs åpningskveld, 2016
Innleder filmen «Rosemary’s Baby» på TIFF 2018
Leder Q&A på Film Fra Sør 2018
Arrangør & moderator på Feministisk Filmklubbs arrangement «Kan vi like Woody Allen?», 2017
Arrangør & konferansier på Star Wars-maraton på Chateau Neuf, 2013
Leder panelsamtale etter filmen «Trond Giske – Makta rår» på Femfilm Oslo 2022, Vega Scene
Leder Q&A med filmskaper av offisiell åpningsfilm, Femfilm Oslo 2022, Vega Scene
Moderator for panelsamtalen «Fra kortfilm til langfilm», Kortfilmfestivalen 2022
Promo for andre utgave av feministisk live-analyse av Love, Actually! Feministisk Filmklubb, 2019
Arrangør & moderator på «#hvanå? En helaften om kjønn og norsk filmbransje», Chateau Neuf 2018
Innleder til Feministisk Filmklubbs visning av «Marie Antoinette», Vega Scene 2019
Leder filmarrangement på Femfest 2019
Kurator & moderator på kortfilmkvelden «Girl Gangs», Feministisk Filmklubb, Kulturhuset 2019
Leder panelsamtale til filmen «Fat Front», Oslo Pix 2020
Konferansier på Norsk Filmklubbforbunds filmseminar 2019

Helene Aalborg

Film & feminisme siden 2010