ÉVOLUTION (2015) – Presentert av Feministisk Filmklubb

På en avsidesliggende øy, i en landsby kun befolket av kvinner og unge gutter, bor 10 år gamle Nicolas alene med sin mor. Nicolas er nysgjerrig på sine omgivelser og menneskene rundt seg. Men det er noe som ikke stemmer… Alle kvinnene har helt like klær, hårfrisyrer og kun én sønn hver. Guttene bades ritualistisk i havet av kvinnene og gjennomgår mystiske operasjoner på sykehuset. Hva er det de skjuler? Etter en traumatisk opplevelse må Nicolas selv prøve å finne ut av hva det er som foregår, og hvorfor. Er vi i fremtiden, på en annen planet – eller i en drøm? Uansett hva, adlyd din mor!

Évolution er en gåtefull og vakker fortelling om frykten for det ukjente, sett med øynene til en gutt på terskelen til ungdomsårene. Den setter spørsmålstegn ved den menneskelige evolusjon, fruktbarhet og evnen til å skape nytt liv.

Filmen er sanselig og symboltung, og blir beskrevet som et poetisk body horrorscience fiction-eksperiment. Filmskaper Hadzihalilovic skildrer en merkverdig og fantastisk verden av barndommens drømmer, fantasier og skrekk.

Filmen presenteres av Feministisk filmklubb, som også vil holde en innledning til filmen.


Om Feministisk filmklubb
Feministisk filmklubb er en ambulerende og frivillig drevet filmklubb i Oslo, med formål å skape filmarrangementer som oppfordrer til debatt rundt feministiske ideer. Vi har vist film og pratet om feminisme siden 2016.

Originaltittel:Évolution
Produksjonsår:2015
Produksjonsland:Frankrike, Belgia, Spania
Språk:Fransk tale, norske undertekster
Spilletid:1t 21m
Regi:Lucile Hadzihalilovic
Manusforfatter:Alanté Kavaïté, Geoff Cox, Lucile Hadzihalilovic
Medvirkende:Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier
Foto:Manu Dacosse
Produsent:Alejandro Arenas m.fl.
Distribusjon:Norsk Filmklubbforbund / Another World Entertainment
Aldersgrense:12 år

Helene Aalborg

Film & feminisme siden 2010