HENDELSEN (2021) – Førpremiere


Femfilm Oslo, Another World Entertainment og Vega Scene inviterer til førpremiere på den prisvinnende filmatiseringen av Annie Ernauxs roman Hendelsen.

Annie er en av de skarpeste i avgangsklassen sin, og har planene klare for videre studier når hun blir uønsket gravid. Annie er desperat etter å finne en utvei for å få leve det livet hun har jobbet så hardt for å bygge opp – men hun er en ung og ugift kvinne i Frankrike på 60-tallet, og selv medvirkning til abort møtes med lange fengselsstraffer. Hvordan skal Annie klare å omgå samfunnets inngripende bestemmelser over kvinners kropp og liv?

Hendelsen er en tidløs skildring om en kvinne desperat etter å få ta sine egne valg for sitt eget liv, og hvilke drastiske skritt mange vil gå til når en blir nektet kroppslig autonomi. Dette er et av de mest grunnleggende spørsmålene innen kvinnehelse og likestilling, gripende skildret først i bokform av forfatteren Annie Ernaux – og nå bragt til det store lerretet av regissør Audrey Diwan. Filmen vant både Gulløven og kritikerprisen ved filmfestivalen i Venezia.

OriginaltittelL’événement
Produksjonsår2021
SpråkFransk tale, norske undertekster
Spilletid1t 40m
RegissørAudrey Diwan
ManusforfatterMarcia Romano, Audrey Diwan
MedvirkendeAnamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami, Louise Orry-Diquéro, Louise Chevillotte, Pio Marmaï
FotoLaurent Tangy
ProdusentAlice Girard, Edouard Weil
DistribusjonAnother World Entertainment
Aldersgrense15
IMDb-lenkehttps://www.imdb.com/title/tt13880104/

Helene Aalborg

Film & feminisme siden 2010