QUEEN OF GLORY (2021)

Queen of Glory er en poetisk indie-fortelling om den ghanesisk-amerikanske forskeren Sarah, som akkurat har mistet moren sin. Pliktene som følger med morens bortgang snur opp-ned på hverdagen hennes, og hun begynner å utforske sin ghanesiske identitet.

Regissør Nana Mensah har skapt et ærlig, kaotisk og vakkert drama om en kvinne, spilt av Mensah selv, som forsøker å bane sin egen vei. Tvunget til å overta både hus og forretning etter en mor hun ikke hadde mye kontakt med, blir Sarah konfrontert med sin egen rotløshet.

Gjennom et autentisk audiovisuelt språk bestående av taktile og fascinerende bilder, portretterer Queen of Glory komplekse identitetsspørsmål blant immigranter i USA. Historien finner sted i Bronx, NY, et nabolag som filmskaperen selv har vokst opp i. Det lekne ghanesiske lydbildet, og de levende montasjene av begravelsesritualer bygger opp om filmens insisterende krav på tilhørighet. Samtidig som Queen of Glory er en historie som kaster lys på immigranters røtter, viser den oss at disse forviklingene kan være vanskelige å omfavne for mennesker som geografisk befinner seg langt unna sin opprinnelige arv. Et underrepresentert narrativ, som likevel så altfor mange kan identifisere seg med. Denne vakre filmen er Nana Mensahs debutspillefilm.

Omtale: Tromsø Internasjonale Filmfestival

Originaltittel:Queen of Glory
Produksjonsår:2021
Produksjonsland:USA
Språk:Engelsk tale, ingen undertekster
Spilletid:1t 18m
Regi:Nana Mensah
Manusforfatter:Nana Mensah
Medvirkende:Ward Horton, Meeko, Madeline Weinstein, Nana Mensah, Purva Bedi, Elia Monte-Brown
Foto:Cybel Martin
Produsent:Baff Akoto
Distribusjon:Magnolia Pictures
Aldersgrense:12 år

Helene Aalborg

Film & feminisme siden 2010